Design

Design

Muffiny czekoladowe z krówkami

Składniki:

2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
pół tabliczki czekolady
3/4 szklanki oleju rzepakowego
2 jajka
12 krówek


Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. W dużym naczyniu wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić. Dodać do sypkich składników wraz z jogurtem, olejem i jajkami. Wymieszać za pomocą widelca lub rózgi. Rozlać do foremek muffinowych wyłożonych papilotkami. Krówki pokroić na 3 części i powtykać w ciasto. Piec ok. 30-35 minut, pilnując, aby ciasto i krówki się nie spiekły. Ostudzone oprószyć cukrem pudrem lub przyozdobić bitą śmietaną i polać sosem karmelowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation