Kuchnia

foody

Margarita truskawkowa

Składniki:

mus ze zmiksowanych truskawek (z ok. 1/2 kg truskawek)
4x40 ml tequili
40 ml likieru pomarańczowego triple sec lub innego
40 ml soku z limonki lub cytryny
2 łyżki stołowe cukru trzcinowego
Kilka kostek lodu

Składniki na 4 kieliszki
Przygotowanie:

Brzeg kieliszka do margarity zmoczyć kawałkiem cytryny i zanurzyć w spodeczku z cukrem pudrem lub zwykłym, tak aby na brzegu powstała słodka krusta.

Do blendera wrzuć truskawki (mogą być mrożone) oraz cukier i zmiksuj tak aby powstał jednolity mus truskawkowy, ale jednak sugerujemy świeże.

Tequilę, likier pomarańczowy i sok z limonki wlej do shakera, dodaj mus truskawkowy. W zależności od tego jak mocna ma być margarita dodaj mniej lub więcej musu. Dodaj lód i aby szybko schłodzić, mocno potrząsaj shakerem. Koktajl przelej do kieliszka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation