Kuchnia

kuchenne rewolucje

Sajgonki - Kobieta w INTERIA.PL
40 dag miel. mięsa mieszanego,
puszka pomidorów,
16 papierów ryżowych,
cebula,
5 z. czosnku,
chili,
olej,
sól, pieprz,
cukier,
2 łyżki octu winnego,
2 szalotki,
oregano,
ew. bułka tarta

Sposób przygotowania:
Cebulę i 2 ząbki czosnku obierz i posiekaj. Chili oczyść, posiekaj. Na patelni na oleju zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż minutę. Dołóż pomidory z zalewą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj chili i ocet, duś 15 min.

Ponownie dopraw. Mięso włóż do miski. Dodaj posiekane szalotki i resztę czosnku. Dopraw solą, pieprzem. Dodaj 1/2 posiekanego oregano, w razie potrzeby zagęść bułką tartą. Wilgotną dłonią utocz z mięsa wałeczki. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie i osącz. Owiń mięsne wałeczki. Gotuj na parze ok. 15 min. Podaj z sosem, ozdobione oregano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation