Kuchnia

Kulinaria

Domowa Wegeta

Składniki: 3 marchewki, 2 pietruszki, 1/2 selera, por, cebula, 2 ząbki czosnku, garść świeżej pietruszki, garść świeżego lubczyku, łyżeczka pieprzu naturalnego, łyżeczka kurkumy, łyżeczka ziela angielskiego
Wykonanie: Posiekaj świeże zioła. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce. Cebulę, czosnek i por drobno pokrój. Warzywa i zioła wymieszaj i wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 3 godzin w temperaturze 80°C, aż się wysuszą. Następnie miksuj przez chwilę wraz z ziarnami ziela angielskiego. Warzywa i zioła połącz z pieprzem i kurkumą, przesyp do szczelnego pojemnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation