Kuchnia

kuchnia

​Genialne placki ziemniaczane ze szpinakiem - Kobieta w INTERIA.PL

Składniki:

Na dip:
Pęczek zielonej cebulki
Pęczek rzodkiewek
500 g chudego twarożku
75 ml mleka
Sól, pieprz, cukier

Na placki:
250 g szpinaku
750 g ziemniaków
1 jajko
1 łyżka mąki
4 łyżki oliwy z oliwek
30 g kiełków (mieszanka)

Przygotowanie:

Rzodkiewki i cebulkę pokroić, zmieszać z twarożkiem i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Liście szpinaku umyć, obgotować i pokroić, można też użyć szpinaku mrożonego. Ziemniaki obrać i utrzeć. Dodać jajko, mąkę, szpinak, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju porcjami smażyć placki z przygotowanego ciasta. Podawać z dipem, dekorować kiełkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation