Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz wpisać jakąś frazę do wyszukania

Kuchnia

sałatki

Sałatka z tuńczykiem
składniki:

sałata lodowa
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
2 pomidory
ogórek zielony średniej wielkości
czerwona cebula
oliwa z oliwek, ok. 5 łyżek
musztarda, 1 łyżka
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przyrządzenia:

Sałatę myjemy, osuszamy. Liście rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory i jajka kroimy w ósemki, ogórek zielony w plastry, cebulę w piórka. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy na cząstki. Wszystko razem mieszamy.
Z oliwy, musztardy i przypraw robimy dressing i polewamy nim sałatkę.

Dzięki warzywom sałatka pozwoli ci uzupełnić braki w witaminach. Sam tuńczyk natomiast ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, między innymi dzięki kwasom tłuszczowym Omega-3 (zmniejszają poziom cholesterolu, zapobiegają arytmii serca, wylewom i zakrzepom), bardzo dużej zawartości białka, fosforu, magnezu, witaminy B6, B12 i niacyny.

Polecam zatem wszystkim tą sałatkę. Jest prosta i szybka w wykonaniu, a co najważniejsze zdrowa i smaczna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation