Święta i uroczystości

smaczki na Boże Narodzenie

barszczyk czerwony.
składniki na barszcz:

3 buraki czerwone średniej wielkości
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera i pora
1 mała cebula
liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty
majeranek, sól, ewentualnie cukier i sok z cytryny do smaku


przygotowanie:

buraki wyszorwać, osuszyć, zawinąć w folię i piec w piekarniku około godzinę w 200 stopniach, albo do momentu aż będą miękkie
zostawić do wsytudzenia a w tym czasie ugotować bulion
warzywa umyć, obrać, wstawić do garnka i zalać 1,5 l zimnej wody, dodać ziele, liść i pieprz w ziarnach, gotować do miękkości warzyw

reszta przepisu na stronie http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/02/barszczyk-czerwony-i-tarta-z-kapusta.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation