Kuchnia

Sniadania

PotrawyRegionalne: PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM

Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta i naprawdę jej wykonanie trwa moment.
Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia.

Składniki:

około 10 pieczarek
ser mozzarella 125 g
listki świeżego tymianku ( ja użyłam suszonego)
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
oliwa z pierwszego tłoczenia

Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki i rozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku.
Posypałam je startą mozzarellą.
Posypałam tymiankiem.
Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą.
Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekałam aż ser się zarumieni.
Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg.
Podawałam gorące z ziołowo-czosnkowymi grzankami.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation