Kuchnia

Kuchnia: Ciastka, babeczki, muffiny

Delikatne babeczki migdałowe z truskawkami

150 g masła, roztopionego i przestudzonego
6 białek
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka i 2 łyżki mąki tortowej
1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
12 truskawek
płatki migdałów, do posypania



Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Białka umieścić w misie miksera, ubić na delikatną, nie sztywną (!) pianę.

Cukier puder i mąkę przesiać. Dodać do ubitych białek i wymieszać szpatułką. Wlać masło, ekstrakt z migdałów i wymieszać do połączenia się składników.

Foremkę do 12 babeczek wysmarować masłem, oprószyć mąką. Ciasto przełożyć do foremek, nakładając do pełna. W sam środek włożyć po jednej truskawce. Oprószyć płatkami migdałów.

Piec w temperaturze 170ºC przez około 20 - 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Wyjąć, wystudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.



Read more: http://slodkie.blox.pl/2013/06/Delikatne-babeczki-migdalowe-z-truskawkami.html#ixzz2YMVHUBLX
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation