Kuchnia

Kuchnia: Ciastka, babeczki, muffiny

Muffinki z budyniem czekoladowym

Składniki:
350g mąki tortowej
ok 150g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
100ml oleju
600ml mleka
1 opakowanie budyniu czekoladowego
cukier puder do posypania

300ml mleka zagotować. Do 100ml mleka wsypać budyń oraz dodać 2 pełne łyżki cukru, dokładnie wymieszać. Gdy mleko się zagotuje, wlać rozrobiony budyń i mieszać, by nie powstały grudki. Gęsty budyń odstawić na bok, by nieco ostygł.
Do miski wrzucić jajka, dodać 200ml mleka i 100ml oleju. Dokładnie wymieszać.
Do większej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, zwykły cukier i cukier waniliowy. Wymieszać, a następnie dodać 'mokre składniki' (jajka,mleko,olej). Chwilę mieszać składniki za pomocą łyżki (do połączenia składników).
Piekarnik nagrzać do 190C.
Foremki na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć 2 łyżki ciasta, łyżkę budyniu i znów łyżkę ciasta.
Wstawić babeczki do piekarnika i piec ok. 20minut. Po upieczeniu zostawić na chwilę w wyłączonym piekarniku. Następnie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation