Kuchnia

Mięso

Kulinarne fantazje Marioli: GULASZ PO MEKSYKAŃSKU

SKŁADNIKI :
500 g mięsa łopatki wieprzowej
150 g przecieru pomidorowego 30%
20 dkg pieczarek
1 cebula
2 szklanki wody
1 kostka rosołowa
1 ząbek czosnku,przeciśnięty przez praskę
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasolki czerwonej w puszce
sól,pieprz do smaku
szczypta chilli,słodkiej papryki,oregano i kminku
2 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE :
Mięso kroimy w kostkę,podpiekamy w garnku na oleju,dodajemy pokrojoną w Kostkę cebulę.Wlewamy 2 szklanki wody,dodajemy kostkę rosołową i gotujemy około 20 minut.
Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i przecier pomidorowy.Gotujemy do miękkości mięsa.Pod koniec gotowania dodajemy fasolkę z zalewą,odcedzoną kukurydzę i przeciśnięty czosnek.Gulasz doprawiamy do smaku,jeżeli chcemy ostrzejszy dodajemy więcej chilli.Gulasz wychodzi gesty i bardzo smaczny.
Polecam podac go do ryżu.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation