Kuchnia

Na śniadanie...i kolacje

Kanapka z pastą z tuńczyka

2 puszki tuńczyka w zalewie
1/2 drobno posiekanej marchewki
1/2 drobno posiekanej łodygi selera
1/2 drobno posiekanej czerwonej cebuli
4-5 łyżek majonezu (możesz zastąpić gęstym jogurtem)
sok z 1/2 cytryny
kilka liści sałaty
masło lub margaryna
sól
pieprz
6 kromek pełnoziarnistego chleba

Cebulę drobno posiekaj i zalej sokiem z cytryny. Odstaw na 15 minut - dzięki temu cebula nie będzie ostra. W dużej misce wymieszaj odsączonego z zalewy tuńczyka, dodaj marchew, selera, cebulę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj majonez (lub jogurt), dopraw do smaku solą i pieprzem. Trzy kromki cienko posmaruj masłem lub margaryną, ułóż na nich liście sałaty i posmaruj pastą z tuńczyka. Przykryj drugą kromką i przekrój po skosie na trójkąciki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation