Kuchnia

Dania obiadowe

Zupa z cukinii, krem
Składniki

6 - cukini
1 - ziemniak
1 - cebula
1 łyżka - oliwy
bulion jarzynowy
dużo bazylia
sól
biały pieprz
½ łyżeczki - imbiru
parmezan
Do dekoracji
oliwa


Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka, dodać cebulę i cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym - tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Zagotować. Następnie zmiksować.

Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Na talerzu udekorować listkami parmezanu i bazylią. Skropić oliwą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation