Kuchnia

Kulinaria

Zawsze obowiązuje ta sama zasada-nawet składniki suche (orzechy, nasiona, płatki) , później mokre-klejące (suszone owoce, masło orzechowe, itd). Do tych kuleczek wykorzystałam suszone mango, wcześniej namoczone. Swieże mango spowodowałoby, że kuleczki nie lepiłyby się:)

Z podanych składników wychodzi ok 30 kuleczek:

wiórki kokosowe-200g (+50g do obtoczenia, opcjonalnie)
nerkowce- 100g
szczypta kardamonu
skórka starta z jednej pomarańczy
150g suszonego mango

Przygotowanie: wiórki, nerkowce, kardamon wrzucić do malaksera i zmiksować na drobny pył. Dodać skórkę pomarańczową i mango. Poczekać, aż masa będzie oddzielać się (odklejać) od ścianek. Wyjąć masę i formować małe kuleczki. Przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation