Kuchnia

słodkości

Kawa Pannacotta

4 porcje

Składniki
4 liście żelatyny + zimna woda
7 1/2 szklanki śmietany
2 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczalny w wodzie
4 łyżki cukru waniliowego (najlepiej z prawdziwej wanilii)
ciemna czekolada do serwowania

Aby to zrobić:
Pierwszy Niech żelatynowe liści leżą w misce z zimną wodą, przez co najmniej 5 minut.
2-ga Cream mix, kawa w proszku i cukier waniliowy w ciężkim garnku. Ogniu, mieszając bez wrzenia. Mieszać do kawy jest rozpuszczony w śmietance.
3-cia Podnieś żelatyny liści z wody (bez ściskania ich) i umieścić je w małym rondelku. Wlać trochę gorącej śmietany nad żelatynowych liści i ciepła na małym ogniu. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Wlać żelatynę i śmietana mieszaninę do dużego rondla z śmietany i mieszaj, aż wszystko jest dobrze wymieszane.
4-ty Podzielić masę do miski i przykryć służąc folią. Pozostawić w lodówce przez co najmniej 6-8 godzin, korzystnie przez noc lub. Podawać z wiórkami gorzkiej czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation