Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Głodomory

Papryka konserwowa
Paprykę (mięsistą) pokroić na połówki lub ćwiartki ( jak kto lubi), króciutko obgotować we wrzątku, tylko aby tylko lekko zmiękła. Nakładać do słoików dość ciasno, dodać przyprawy. Zalać zalewą, do każdego słoika wlać łyżkę oleju na wierzch .
Zalewa:
1 szkl. octu 10%
6 1/2 szkl. wody
2 płaskie łyżki soli
5 łyżek cukru
kawałek listka laurowego, ziele angielskie, 1/2 łyżeczki gorczycy do każdego słoiczka
1 łyżka oleju na wierzch do każdego słoika.
Słoiczki z papryką pasteryzować, nie za długo aby się nie rozgotowała, tak 10-15 minut chyba zależy od wielkości słoików ( ja robię w małych, po dżemie, czy majonezie)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation