Kuchnia

zupy

Zupa gulaszowa

Składniki:

1 litr bulionu,
500 g mięsa wołowego,
2 cebule,
4-5 ząbków czosnku,
3 papryki (mogą być różnokolorowe),
2-3 ziemniaki,
pomidory w puszce bez skórek (lub mały słoiczek koncentratu pomidorowego),
po 3 łyżki ostrej i słodkiej papryki w proszku,
sól, pieprz,
5 ziarenek ziela angielskiego,
2-3 listki laurowe,
olej.

Przygotowanie:

Cebulę szklimy na oleju, dodajemy czosnek i mięso pokrojone w grubą kostkę, oprószamy solą i pieprzem, czekamy aż się zrumieni.
Następnie dodajemy bulion i gotujemy mięso do miękkości na małym ogniu.
Pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę wrzucamy do garnka i zostawiamy na około 10 minut.

Na koniec dodajemy pomidory w puszce i przyprawy (paprykę w proszku, ziele angielskie i liście laurowe), dusimy jeszcze przez 10-15 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation