Kuchnia

makaron na rozne sposoby

Makaron z grzybami w śmietanie |

Makaron z grzybami w śmietanie
Agata, 8 września 2014
Makaron z grzybami w śmietanie
Składniki
grzyby - 3 szklanki, świeże, pokrojone w kostkę
szalotka - 1 st
tymianek - 2 galązki, świeży
kolendra - 1/4 łyżeczki, mielony
oliwa - 2 łyżki
śmietanka kremówka - 1 szklanka
sól, pieprz - do smaku
makaron - ugotowany 'al dente'
natka pietruszki - 3 łyżki, posiekana
Sposób przygotowania
Oczyszczone grzyby pokrój w kostkę. Na patelni, na oliwie, zeszklij drobno posiekaną szalotkę, dodaj kolendrę i tymianek. Przesmaż.
Dodaj grzyby i smaż, aż staną się miękkie. Dolej śmietankę i smaż, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj z makaronem, posypane natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation