Kuchnia

ciastka

ciastka czekoladowe
przepis pochodzi z książki mary berry, baking bible.

100 g miękkiego masła
75 g drobnego cukru
50 g cukru muscovado
0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 duże jajko
150 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
100 g ciemnej czekolady
opcjonalnie 2 łyżki kakao (ja dodałam)
masło zmiksować z cukrami na puszystą masę, dodać jajko, wanilię i jeszcze chwilę miksować. wsypać mąkę, proszek, kakao i pokrojoną na małe kawałki czekoladę i dobrze wymieszać metalową łyżką. nakładać po łyżce masy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. piec 8- 10 minut w 190'c. smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation