Kuchnia

kuchnia

Cukinia z fetą i świeżą miętą przepis -

Składniki

ilość porcji: 4

2 średnie młode cukinie
zioła prowansalskie
sól i pieprz do smaku
1 ser feta
1 łyżka jogurtu naturalnego
listki świeżej mięty
1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 10min. › Gotowe w: 20min.

Cukinie wymyć, wysuszyć i pokroić w 1,5 cm plastry. Posolić, posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. Piec z obu stron na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut.
Ser feta rozgnieść widelcem, dodać łyżkę jogurtu miętę, czosnek i pieprz.
Na upieczone plasterki cukinii nakładać pastę z fety.
zamiennik
Zamiast mięty można dać świeżą bazylię.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation