Kuchnia

Inspiracje kuchnia

POMIDORY FASZEROWANE RYŻEM, PIECZARKAMI I PAPRYKĄ - składniki:
12 średnich pomidorów
ok. 0.4-0.5 kg pieczarek
1 niewielka czerwona papryka
1 średnia cebula
1-2 duże ząbki czosnku
2 torebki ryżu
sól i pieprz
olej
POMIDORY FASZEROWANE RYŻEM, PIECZARKAMI I PAPRYKĄ - sposób przygotowania:
Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć miąższ. Ryż ugotować według przepisu na opakowniu, a następnie odczedzić. Cebulę, pieczarki i paprykę posiekać w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażać. Dodać paprykę, a następnie pieczarki. Kiedy zmiękną dodać ryż. Przyprawić do smaku. Farszem wypełniać wydrążone pomidory. Układać je w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, podlać wodą. Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni Celsjusza.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation