Kuchnia

Inspiracje kuchnia

marokańska zupa dyniowa Gordona Ramsaya
1 kg dyni
4 łyżki oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka białej fasolki
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka kurkumy,
sól, pieprz
500 ml bulionu warzywnego
natka pietruszki
jogurt



Dynię kroimy na kawałki, czosnek i cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę wrzucamy dynię, czosnek i cebulę. Gotujemy na dużym ogniu około 10 minut. Po tym czasie wsypujemy przyprawy; gotujemy 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem gotujemy 10 minut i miksujemy blenderem. Dodajemy odsączoną fasolkę i podgrzewamy chwil kilka.
Podajemy posypaną natką pietruszki i z kleksem kwaśnej śmietany, bądź jogurtu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation