Uroda

MOTYWACJA - jedzonko, zdrowie, ćwiczenia

Pomarańczowy sernik z kaszy jaglanej
Składniki:
3/4 szklanki surowej kaszy jaglanej
2 galaretki pomarańczowe
1 szklanka soku pomarańczowego
1 aromat pomarańczowy
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu
kilka mandarynek

Przygotowanie:

Dwie galaretki przygotowujemy według przepisu, jednak dajemy mniej wody. Ja na 2 galaretki dałam 3 szklanki wody. Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie z sokiem pomarańczowym. Kiedy galaretki wystygną i zaczynają powoli gęstnieć wlewamy do ugotowanej kaszy jaglanej i całość miksujemy na gładką masę. Jeśli ktoś potrzebuje może troszkę posłodzić. Połowę masy wlewamy do tortownicy, następnie układamy kawałki mandarynek, zalewamy resztą masy i wstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 godzinki.

http://www.muffinsandcakes.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation