Uroda

MOTYWACJA - jedzonko, zdrowie, ćwiczenia

Placki gryczane z orzechami i lnem (bezglutenowe)
Składniki:
- 120g mąki gryczanej
- 30g mielonych/tartych orzechów (ja dałam laskowych)
- 1,5 szklanki mleka
- łyżka miodu
- łyżka lnu mielonego
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
*opcjonalnie: 1-2 łyżeczki cynamonu (ja pominęłam)

Jeżeli mamy całe orzechy to mielimy je blenderem lub w malakserze na małe kawałeczki, a najlepiej na proszek. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy na patelni z obu stron z jak najmniejszą ilością oliwy z oliwek, pamiętając o zasadzie: 1 łyżka = 1 placuszek. Świetnie smakują bez dodatków, aczkolwiek można podawać je z jogurtem i np. cynamonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation