Kuchnia

ciasta i desery

Kisiel herbaciany z owocami
Składniki:
0,7 l zimnej wody
3 łyżki mąki ziemniaczanej
torebka herbaty Earl Grey
3 płaskie łyżki ksylitolu SANTE
2 łyżki jagód goji SANTE
3/4 szklanki mrożonych malin
świeża melisa do przybrania

Przygotowanie:
Z 0,7 l zimnej wody odlewamy 1/2 szklanki. Do zimnej wody w szklance dodajemy
mąkę ziemniaczaną oraz ksylitol SANTE . Resztę wody zagotowujemy. Zaparzamy w niej
herbatę (powinna być średnio intensywna). Następnie dolewamy mieszaninę ksylitolu SANTE i mąki i intensywnie mieszamy , żeby nie powstały grudki. Stawiamy ponownie na gazie i ciągle mieszając czekamy aż ponownie się zagotuje. Zdejmujemy z gazu i dorzucamy jagody goji SANTE oraz mrożone maliny. Całość delikatnie mieszamy. Po ok. 5 minutach jagody goji SANTE powinny delikatnie spęcznieć, a maliny rozmrozić się. Wtedy kisiel jest gotowy do jedzenia. Rozlewamy do miseczek i ozdabiamy listkami melisy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation