Sport i fitness

sport

Gulasz z papryką i grzybami

Składniki (4 porcje)
1 kg mięsa z szynki wieprzowej
200 g suszonych grzybów
1 czerwona papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 listki laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
1 l wody
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
sól, pieprz
olej do smażenia
Wykonanie
Dzień wcześniej namaczamy grzyby. Mięso kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do szybkowara lub do dużego garnka. Wlewamy wodę, dodajemy ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz oraz listki laurowe i zaczynamy gotować, w szybkowarze około 30 minut, na wolnym ogniu około godzinę. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu, dodajemy również koncentrat oraz pokrojone grzyby, wlewamy wodę po grzybach. Gulasz gotujemy do miękkości. Na koniec na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy ją chwilę, tak przygotowaną zasmażką zaprawiamy sos. Gulasz doprawiamy do smaku. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation