Kuchnia

Dietka

jogurt z granolą i siemieniem lnianym budwigowym
94 kcal w 100 g

- małe opakowanie jogurtu naturalnego
- 2 łyżki domowej granoli*
- 1/2 małego banana albo 1 cały mały
- garść suszonych truskawek
- 1 łyżka siemienia lnianego złocistego Budwigowego

Wykonanie:
Siemię lniane zalać w kubku gorącą wodą (nie wrzątkiem) ok. 1 cm ponad siemię, zamieszać i odstawić na 10 min. Po tym czasie znowu zamieszać i odcedzić na sitku - siemię powinno zostać lekko obtoczone pewnego rodzaju swojego kleikiem. Do naczynia nałożyć jogurt, wsypać truskawki (gdy położymy je bezpośrednio na jogurcie fajnie zmiękną), granolę, banany i siemię. Śniadanie gotowe!

*domowa granola to u mnie: płatki owsiane, posiekane orzechy laskowe i wiórki kokosowe zalane miodem, wymieszane, rozłożone na papierze do pieczenia i zapieczone do zarumienienia w 150 stopniach (uważać, żeby się nie przypaliło)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation