Kuchnia

Ciata, desery i inne smakołyki

Zdrowie przez kuchnie: Ostał się jeden muffin... Zdrowy, czekoladowy

Składniki na 6 znikających muffinów:

puszka czerwonej fasoli (zastępuje mąkę)
1 jajko
1 duuuuże jabłko (zastępuje masło)
3 łyżki kakao dobrej jakości
8 łyżek ksylitolu/ cukru/ łyżka stewii ( jak lubicie)
trochę bakalii (orzechy ziemne i słonecznik u mnie)
6 kostek czekolady gorzkiej
pół szklanki płatków owsianych
Fasolę kilka razy opłukać i zmielić blenderem razem z jajkiem i jabłkiem startym na tarce. Do mieszanki dodać kakao, płatki owsiane zmielone na mąkę w malakserze, bakalie i połamane kostki czekolady, posłodzić. Masę muffinkową wymieszać i przełożyć do silikonowych foremek albo do foremek wysmarowanych olejem. Piec ok. 25-30 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka.

UWAGA: Nie jeść ciepłych, muszą dobrze przestygnąć. Najlepsze na drugi dzień, ale to już inna sprawa czy dotrwają :(
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation