Kuchnia

desery, ciasta itp.

BRZOSKWINIOWA ,,ZUPA MLECZNA"
Składniki: (4-5 porcji)
4-5 średnich brzoskwiń
250-300 ml białego lub różowego wina, wytrawnego lub deserowego
2-3 łyżki fruktozy/cukru brzozowego/syropu z agawy
200-300 ml maślanki
2-3 łyżki prażonych płatków migdałowych

Wykonanie:
Brzoskwinie umyć, przepołowić i usunąć pestki. W garnku zagotować wino z dodatkiem fruktozy. Dodać połówki brzoskwiń i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut. Wystudzić.

Gdy owoce będą chłodne usunąć skórki (pod wpływem gotowania, skórki odchodzą od owoców bez problemu!) i całość dokładnie zmiksować. Wymieszać z maślanką (ilość maślanki zależy od Waszego smaku) i schłodzić.

Zupę podawać w miseczkach lub pucharkach posypaną uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation