Inne

zupy...

Zupa z kurczakiem i warzywami
Składniki
1 pierś z kurczaka lub udko

4 łodygi selera naciowego
2 marchewki
1 pietruszka
1 papryka
70g koncentratu pomidorowego
lub puszka pomidorów
5 łyżek kukurydzy z puszki
2 ząbki czosnku
1 woreczek ugotowanego ryżu
2 kulki ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy mięso, jak się zagotuje zbieramy szumy. Gotujemy przez 15 minut na malutkim ogniu z dodatkiem soli, pieprzu i ziela angielskiego.

W tym czasie obieramy wszystkie warzywa, kroimy i wrzucamy do garnka.

Gotujemy przez 10-15 minut, warzywa mają być miękkie ale nie rozgotowane.

Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i kukurydzę, gotujemy jeszcze przez 5 minut, na koniec dodajemy starty czosnek. Mięso wyciągamy i rwiemy na mniejsze kawałki.

Do miseczek nakładamy ugotowany ryż i wlewamy zupę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation