Kuchnia

coś na ząb

Chleb bananowy | Pysznie z alergią



Oryginalny przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki

U mnie w wersji bezglutenowej. Może być również w wersji bezmlecznej, jeśli zamienicie masło na olej.

Składniki:

dojrzałe banany 4 sztuki

roztopione masło klarowane 1/3 szklanki

cukier 3 łyżki

roztrzepane jajko 1 szt

wanilia 1/2 łyżeczki

soda oczyszczona 1 łyżeczka

sól szczypta

mix mąki bezglutenowej 1,5 szklanki ( u mnie Cup4Cup )

Wykonanie:

Rozgnieść banany dokładnie widelcem, dodać roztopione masło, roztrzepane jajko, wanilię i cukier. Wymieszać mąkę z sodą oraz solą i dodać do masy. Wszystko dokładnie wymieszać.

Piec około godzinę w 175°C, do suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation