Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Bruschetty z mozzarellą
Co kupić
chleb wiejski: 8 kromek
pomidorki koktajlowe: 20 szt.
kuleczki mozzarelli mini light: 16 szt.
bazylia: 1 gałązka
tymianek: 1 łyżeczka
ocet balsamico Acentino : 1 łyżka
czosnek: 2 ząbki
czarne oliwki: 6 szt.
sól: do smaku
pieprz: do smaku
oliwa z oliwek: do smaku
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 25min
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotowanie
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę mini w talarki/ mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.
Jak podawać
Przybieramy listkami bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation