Kuchnia

Obiad

Rolady schabowe z białą kiełbasą

Bardzo prosty przepis na efektowne rolady. Wystarczy kupić schab i dobą białą kiełbasę. Robi się je szybko- schab należy do mięs, które nie wymagają wielogodzinnego duszenia. Są naprawdę bardzo smaczne. Dają też ogromne pole do popisu. Możecie je zrobić w wersji najprostszej, takiej jak moja,albo dodać ser żółty, szynkę, szpinak i co tylko przyjdzie Wam do głowy. Polecam!

Składniki:( dla 6 osób)

6 plastrów schabu cienko rozbitych

3 białe kiełbasy

sól, pieprz

olej

Cienko rozbity schab posolić i popieprzyć . Kiełbasy przekroić na pół i ułożyć pośrodku plastrów mięsa. Całość ciasno zwiąć, spiąć wykałaczkami, by rolady nie rozwaliły się podczas pieczenia. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na oleju. Podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości. Jeśli lubicie sosy, pozostałości po duszeniu możecie wykorzystać do zrobienia np. sosu pieczeniowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation