Kuchnia

zupy

Zupa z kukurydzy i czosnku

Składniki:
- Ugotowana kolba - 2-3 sztuki
- Mleko - 3 szklanki
- Gałka muszkatołowa - 1 szczypta
- Pieprz
- Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 kostka
- Posiekana cebula - 1/2 sztuki
- Obrana roztarta główka czosnku - 1/2 sztuki
- Masło - 1 łyżka
- Posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Sposób przygotowania:
1. Wyłuskaj kolby kukurydzy, zmiksuj połowę ziaren z ciepłym mlekiem, szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem oraz kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
2. Podsmaż cebulę i czosnek na maśle, dodaj zmiksowane ziarna kukurydzy i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty.
3. Dodaj pozostałą kukurydzę gotując ponownie 3 minuty. Podaj posypane natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation