Kuchnia

sałatki i surówki

Coleslaw - smakuje, jak z KFC

Składniki:
1/2 kg białej (bez zielonych liści) kapusty
1 większa marchew
1 mała cebula
1 najmniejszy słoik gęstego majonezu "Dekoracyjnego"
z Winiar lub 3 czubate łyżki
1/2 płaskiej łyżeczki soli
1 łyżka octu
1 łyżka cukru
Sposób przygotowania:

Kapustę i marchew utrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebule drobno posiekać lub utrzeć na dużych oczkach i przelać wrzątkiem. Przełożyć razem do miski i posolić, dodać ocet i cukier. Dokładnie wymieszać.

Odstawić na 1 godz. Dodać majonez. Wymieszać. Odstawić jeszcze na 2-3 godz. Po tym czasie jest surówka gotowa.


Tylko majonez "Dekoracyjny" ma odpowiedni smak i konsystencje. Z innymi majonezami próbowałam, ale to nie było to.

Lubie, jak ta surówka "pływa" w gęstym majonezie.


Smak surówki według tego przepisu wypracowałam sama, metoda prób i błędów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation