Kuchnia

Kulinaria

Cheeseburger w nowej szacie
Składniki

4 bułki

4 okrągłe serki pleśniowe typu camembert

1 mała cukinia pokrojona w plastry

1 łyżeczka oliwy

1/2 ząbka czosnku

pomidor



Składniki na pesto z rukoli

2 garście rukoli

7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej

2 ząbki czosnku

4 łyżki zalewy z pomidorów suszonych

kilka kropel octu balsamicznego

szczypta soli do smaku



Wykonanie

1. Jedną łyżeczkę oliwy wymieszać z rozdrobnioną połową czosnku, posmarować plastry cukinii i ułożyć na grillu. Camembert ułożyć na grillu i smażyć aż w dotyku stanie się miękkawy.

2. Rukolę, suszone pomidory, czosnek, ocet balsamiczny i 2 łyżki zalewy z pomidorów umieścić w malakserze i dokładnie zblendować. Następnie dodać kolejne 2 łyżki zalewy i ponownie zblendować. Spróbować i ewentualnie doprawić solą do smaku.

3. Bułki przekroić i przypiec lekko na grillu, następnie posmarować pesto z rukoli, położyć ser i grillowaną cukinię.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation