Kuchnia

DIETA

Placki owsiane z bananem i żurawiną

1 szklanka płatków owsianych

łyżeczka siemienia lnianego

1 szklanka mąki pszennej

3-4 łyżki cukru

1 łyżka cukru waniliowego

1 jajko

½ szklanki mleka

banan pokrojony w plasterki

40g żurawiny suszonej (można zastąpić rodzynkami)

szczypta soli

Przygotowanie:

1. Płatki i siemię lniane wrzuć do miski i w całości zalej wrzątkiem. Płatki zostaw na minimum 30 minut, żeby spęczniały. Ja zazwyczaj miskę przykrywam talerzem i zostawiam na noc, a rano szybko przygotowuję placuszki.

2. Do namoczonych płatków dodaj pozostałe składnik. Całość dokładnie wymieszaj.

3. Z przygotowanego ciasta za pomocą łyżki formułuj niewielkie placuszki.

4. Smaż na złoto z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni.

Placki możesz zabrać ze sobą do pracy albo na piknik. Może je też przechowywać w lodówce i wykorzystać następnego dnia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation