Kuchnia

przystawki

sałatka z tortellini i mozzarellą

składniki:
- tortellini z farszem szpinakowym - 300 gramów
- czerwona cebula - 1 sztuka
- mozzarella - 200 gramów
- sos sałatkowy włoski knorr - 1 opakowanie
- młody szpinak - 200 gramów
- suszone pomidory - 100 gramów
- sałata karbowana ciemna - 1 sztuka
- oliwki czarne - 100 gramów
- pomidorki sherry - 200 gramów
- oliwa z oliwek - 60 mililitrów

sposób przygotowania:

1. tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, następnie przełóż do zimnej wody.
2. sałatę porwij, oczyść szpinak, pomidorki i mozarellę pokrój w kostkę. suszone pomidory i cebulę pokrój w cienkie paski.
3. sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
4. połącz wszystkie składniki z sosem i tortellini. podawaj samodzielnie lub z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation