Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Jedzonko:p

DIETETYCZNY MAKARON Z CUKINIĄ I KURCZAKIEM
przepis na 1 porcję (400 kcal)
50 g pełnoziarnistego makaronu
100 - 150 g cukinii
150 g mięsa z piersi kurczaka
1/4 papryki
5-6 pieczarek
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
kilka listków szałwii (lub bazylii)

Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Grillujemy je z obu stron po około 2 minuty na patelni grillowej (ewentualnie na zwykłej). Makaron gotujemy al dente. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą morską i pieprzem (można również dodatkowo przyprawić). Pieczarki kroimy w półplasterki, a paprykę w paski.
Na patelni obsmażamy kurczaka, dodajemy pieczarki, zmniejszamy nieco gaz i smażymy, aż pieczarki puszczą sok. Wtedy dodajemy pokrojoną drobniej (na przykład na ćwiartki) grillowaną cukinię, paprykę i posiekany drobno czosnek. Zwiększamy z powrotem gaz i smażymy, aż woda odparuje. Dodajemy makaron, wlewamy oliwę, wrzucamy posiekane listki szałwii (ewentualnie bazylii) i smażymy jeszcze dwie minuty. Przekładamy na talerz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation