Design

Design

SAŁATKA GRECKA

ogórek skrojony w drobną kostkę
5 pomidorów skrojonych w kostkę
średnia czerwona cebula skrojona w cienkie plasterki
zielona papryka skrojona w drobną kostkę
300 g oliwek kalamata
2 łyżki kaparów
200 g pokruszonej fety
czubata łyżka suszonego oregano
pół miarki oliwy
2 łyżki octu winnego
kropla octu balsamicznego
sól i pieprz

Zmieszać ogórek, pomidor, cebulę i paprykę. Posypać oliwkami, kaparami, fetą i oregano. Dodać oliwę i ocet, dobrze przemieszać. Posolić i popieprzyć. W razie potrzeby doprawić.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/salatka-grecka_8657.html#ixzz3DWVYYKLp
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation