Kuchnia

Pyszności

Czas całkowity: 40min
Składniki:
3-4 dojrzałe banany
275g gotowego ciasta francuskiego
1 roztrzepane jajko
cukier perlisty do posypania
Przygotowanie:
Nastawić piekarnik na 200 stopni.
Banany przekroić wzdłuż, ułożyć na cieście francuskim, i każdy po kolei w nie zawinąć (zalepić krawędź aby nie pękło podczas pieczenia).
Ułożyć blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować każdego banana roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem perlistym.
Piec 25min.
Banany są przesmaczne z czekoladą, polecam więc przygotowanie prostego dipu czekoladowego, w którym można je maczać. Wystarczy jedynie ubić 200g śmietanki kremówki i dodać do niej 2 rozpuszczone tabliczki ulubionej czekolady, lekko ale dokładnie wymieszać i chwilę schłodzić. Idealnie się w tej roli sprawdzi również fondue
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation