Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

pyszności

składniki na 2 porcje

szklanka rozdrobnionego szpinaku
2 jajka
1/2 szklanki mleka
2 czubate łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżki otrąb zmielonych na mąkę
łyżeczka soli
nadzienie

250 g pieczarek
cebula
natka pietruszki
łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz
szpinak podgrzać i gotować przez kilka minut, żeby odparować nadmiar wody. pozostałe składniki wymieszać, dodać odparowany szpinak i zmiksować na gładką masę. smażyć na minimalnym ogniu, na suchej patelni teflonowej.
przygotować nadzienie: cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie przyrumienić, pieczarki pokroić w plasterki, dodać do cebuli, zalać odrobiną wody. dodać przecier, doprawić solą i pieprzem i dusić kilka minut. na chwilę przed końcem, dodać drobno posiekaną natkę, dokładnie wymieszać.
na każdego naleśnika nałożyć porcję nadzienia, złożyć na ćwiartki i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation