Kuchnia

Śledzie

Śledzie w pomidorowym sosie

Składniki:

8-10 filetów śledziowych
1 szkl. mleka
cebula
sok z cytryny
cukier
pieprz



Sos:
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
2 łyżki musztardy
Sposób wykonania:

Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2-3 godz.
W między czasie musztardę wymieszać z olejem i koncentratem pomidorowym aby powstała jednolita masa.
Następnie namoczone śledzie wyjąć, skropić sokiem z cytryny i oprószyć odrobiną cukru oraz pieprzem po czym złożyć po dwa filety i pokroić je na mniejsze kawałki, które polać sosem i wstawić do lodówki pod przykryciem na noc.
Następnego dnia śledzie ułożyć na półmisku u udekorować plastrami cebuli skropionymi sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation