Kuchnia

Kulinaria

Kasza jaglana otoczona tuńczykiem

Kasza jaglana otoczona tuńczykiem

niecałe 1/2 szklanki kaszy jaglanej
puszka tuńczyka
1/4 czerwonej cebuli
kawałek pora - jasnozielona część albo biała (tak ok 4-5cm)
zielona pietruszka suszona (a jeszcze lepiej jakby była świeża)

Kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie na patelnie wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i pora. Patelnia teflonowa bez tłuszczu. Za chwilę wrzucam do tego tuńczyka w sosie własnym, ustawiam na maleńki ogień. Podsypuje wszystko pietruszką zieloną i czekam aż sos własny odparuje.
I tyle. Na koniec potarłam odrobinę mozarelli light, posypałam pietruchą i pochłonęłam wszystko.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation