Kuchnia

Kuchnie Orientu

Wieprzowina 5 Smaków - Chińskie Przepisy - Orientalny Serwis

SKŁADNIKI :

40 dag chudego mięsa wieprzowego

1,5 paczki mrożonych warzyw (mieszanka chińska lub orientalna)

3 łyżki sosu sojowego

1,5 łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków

0,5 łyżeczki imbiru mielonego

ok. 400 ml bulionu

3 łyżki oleju

1 łyżka mąki

sól

pieprz

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Mięso kroimy w cienkie plasterki, następnie w kostkę. Smażymy na małej ilości oleju. Dodajemy soli i pieprzu do smaku.

2. Po odparowaniu wody z mięsa, dodajemy warzywa i wlewamy 300ml bulionu. Doprawiamy sosem sojowym, przyprawą 5 smaków, imbirem. Dusimy do momentu zmiękczenia warzyw i mięsa.

3. W momencie wyparowania bulionu, dolewamy resztę bulionu.

4. W celu zgęszczenia sosu dodajemy do niego mąkę z wodą.

5. Gotowe danie podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation