Kuchnia

Kulinaria

Składniki – porcja na formę 25×25:

2 szklanki maślanki,
1 szklanka cukru,
2,5 szklanki mąki,
1/2 szklanki oleju,
2 jajka,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 opakowanie cukru wanilinowego,
3 łyżki kakao.

Krok 1
W jednej misce łączymy same suche składniki.

Krok 2
W drugiej misce łączymy mokre składniki.

Krok 3
Do suchych składników przelewamy masę ze składników mokrych i całość łączymy.

Krok 4
Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) przez 50 – 55 minut (do suchego patyczka).

Smacznego :)

Ciasto można przełożyć dowolnym dżemem i polać czekoladą na wierzchu. Dekoracje według upodobań.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation