Kuchnia

Ryby

Śledzie z suszonymi pomidorami

7 filetów ze śledzia
4-5 cebul drobno pokrojonych w kostkę
ok 6-7 szt suszonych pomidorków z zalewy
sok z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon lub innej
1/2 łyżeczki cukru
odrobina świeżo zmielonego białego pieprzu
ok 400 ml oleju z pestek winogron

Pomidorki pokrój na drobniejsze kawałki. Wymoczone śledzie, pokrój na małe kęski. Wymieszaj z musztardą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Układaj warstwowo w słoiku lub głębokim naczyniu. Śledzie, cebula, pomidory, skrop sokiem i zalej oliwą. I znowu śledzie, cebula i tak do wyczerpania składników. Zalej wszystko oliwą i przykryj naczynie. Schowaj do lodówki na minimum godzinę.

http://asia-white-kitchen.blogspot.com/2013/03/sledzie-z-suszonymi-pomidorami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation