Kuchnia

Przepisy

SKŁADNIKI :
150 g herbatników
100 g orzechów ziemnych
100 g czekolady deserowej
50 g masła
1 łyżka cukru
1/4 szklanka mleka
PRZYGOTOWANIE :
Herbatniki mielimy blenderem bardzo drobno, prawie na mąkę. Orzechy ( można użyc dowolnych ) również drobno mielimy.
W garnku ogrzewamy mleko, cukier, masło, połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się składników, nie zagotowujemy.
Herbatniki i orzechy przekładamy do miski, wlewamy ciepłą masę czekoladową i dokładnie mieszamy.
Formujemy małe kuleczki które obtaczamy w kakao i mielonych orzechach. Układamy czekoladki na talerzu i chłodzimy w lodówce aż całkowicie stwardnieją.
Przechowujemy je w zamkniętym, pojemniku nie koniecznie w lodówce.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation