DIY - zrób to sam

słodkości

Muffiny "Snikers"

Składniki: na 12 sztuk

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki kakao
szczypta soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju roślinnego
1 łyżka octu winnego
1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

ponadto:

2 batony snickers
1 łyżka posiekanych solonych orzeszków ziemnych ( do dekoracji )

Sposób wykonania:

Mąkę, sodę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier i wymieszać. Składniki mokre (woda, jogurt, olej, ocet) połączyć i wlać do miski z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy.

Mieszankę wlać do przygotowanych papilotek, nie więcej niż do 2/3 wysokości. Baton pokroić na 6 kawałków. Każdy wcisnąć w ciasto.

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut, w temp. 170C.

Gorące posypać orzeszkami.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation