Kuchnia

mięso

KURCZAK W SOSIE SEROWYM

Składniki:
3 filety z kurczaka
1 duży por
1 marchew
2 kostki sera topionego ( 1 kostka 100 g )
300 ml bulionu warzywnego
sól , pieprz
olej

Przygotowanie:
Filety z kurczaka kroimy na plastry grubości około 1 cm. Posypujemy je pieprzem i solą z obu stron, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Kiedy filety będą gotowe, zalewamy je bulionem i dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
W międzyczasie kroimy w plastry por i marchew.
Wrzucamy je na patelnię, dodajemy pokrojone w kostkę serki topione i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Sos musimy mieszać co jakiś czas, tak aby nie zostały w nim grudki z serków.
Filety możemy podać z kaszą i ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation